Alles wat je wil weten over curtain bangs (2024)

Skip to Content

Voordat je de schaar in je haar laat zetten.

Door Jesa Marie Calaor
Alles wat je wil weten over curtain bangs (3)

Denk je erover na om curtain bangs te nemen? I feel you. Mijn kriebels om deze pony te nemen begonnen in deze lange lockdownperiode - tussen fases van scrollen door bananenbroodrecepten en barista-koffie's voor mijn beste vriendin maken door. Ik besloot de sprong te wagen toen foto's van beroemdheden met deze look, zoals Ariana Grande in haar 34+35 videoclip en kersverse moeder Gigi Hadid (die, by the way, 3,6 miljoen reacties op haar pony look oogstte in de eerste paar uur nadat ze haar selfie postte) het nog veel begerenswaardiger maakten.

Wel moet ik toegeven dat ik wat ongerust was toen ik mijn afspraak maakte. Hoewel ik geen afspraak had om mijn haar volledig te laten knippen, wist ik dat de kleinste verandering aan een haarstijl een transformerend effect kan hebben. (Nogmaals, heb je Hadid's haar gezien?) Ik had wel drieduizend vragen, dus vroeg ik top experts om mee te denken. Lees meer over de pony en mijn ervaring met deze look.

Wat zijn curtain bangs precies?

'Het heeft het gevoel van een uitgegroeide pony,' zegt Levi Monarch, een stylist van de New Yorkse Rob Peetoom Salon en de maestro die mijn haar zou knippen. Hij legt uit dat de pony in een lichte hoek wordt geknipt - hij begint kort in het midden van je haarlijn en wordt geleidelijk langer naar je oren toe.

Ze zijn leuk, liggen niet direct op je voorhoofd en vallen zachter op je gezicht,' voegt celebrity hairstylist Riawna Capri toe. Ze zegt dat de look "erg populair was in de jaren '60 en '70." Denk maar aan het kapsel dat populair werd door filmicoon Brigitte Bardot.

Capri denkt dat de look het afgelopen jaar een comeback heeft gemaakt als gevolg van de quarantaine. 'We waren allemaal op zoek naar verandering,' zegt ze, 'Verandering is leuk en gezond, dus ik heb het gevoel dat we daar allemaal naartoe leunden, zonder de volledige toewijding aan harde pony's.'

Hoe worden curtain bangs geknipt?

Om te beginnen: zowel Monarch als Capri zeggen dat gordijn pony's moeten worden geknipt door professionals die specifieke overwegingen maken voordat ze worden geknipt - een daarvan is de gezichtsvorm. Hoewel de look werkt met bijna elke gezichtsvorm, zegt Monarch dat het kan helpen bij het bepalen van de lengte van de pony. 'Het draait allemaal om verhoudingen', zegt hij, en legt uit dat hij kijkt naar hoe lang het gezicht is in vergelijking met het algemene kapsel en de lengte van het lichaam om te bepalen hoe lang de pony's moeten zijn.

Monarch zegt dat hij ook rekening houdt met gezichtskenmerken bij het bepalen van hoe lang de pony moet worden geknipt. 'Als je echt iemands wangen of kaaklijn wilt verbeteren, wil je dat de [onderkant van de pony] die punten raakt,' zegt hij.

Alles wat je wil weten over curtain bangs (4)

Alles wat je wil weten over curtain bangs (5)

Na rekening te hebben gehouden met mijn hartvormige gezicht en de lengte van mijn haar (dat erg lang was), besloot Monarch om het langste punt van mijn gordijn pony op de top van mijn kaaklijn te laten uitkomen. Hij verdeelde mijn scheiding in het midden en verdeelde het haar aan beide kanten van mijn hoofd dat uiteindelijk mijn pony zou worden. (De secties moeten een centimeter van de haarlijn beginnen.) Toen begon hij in het midden van de haarlijn en knipte mijn pony in een zachte hoek van lang naar kort.

Hoe style je curtain bangs?

Het stylen van curtain bangs kan eenvoudig zijn. Capris stelt voor om een hittebeschermer, een ronde borstel en een föhn bij de hand te hebben. Monarch voegt eraan toe dat je een product bij de hand moet hebben om de look te verzegelen. Dus, stap voor stap:

  1. Beschermen: Spray je curtain bangs in met een hittebeschermer.
  2. Rollen en omdraaien: 'Haak je pony naar voren aan je borstel, en draai omhoog en til op als je föhn je haar direct raakt,' zegt Capris. 'Rol je borstel naar voren. Föhn vervolgens de zijkanten naar voren en rol de borstel terug voor de flip aan de zijkanten.'
  3. Verzegel de look: Monarch stelt een lichtgewicht olie voor.

Alles wat je wil weten over curtain bangs (6)

Thermal Protector & Conditioning Mist Haarspray

Douglas, € 35

SHOP

Gebruik Aveda Heat Relief™ voor bescherming tegen hitte, want je zult vaker je pony gaan stylen. Het beschermt niet alleen tegen hitte, maar geeft het haar ook glans en zachtheid.

Alles wat je wil weten over curtain bangs (7)

Ronde keramische föhnborstel

Bijenkorf, €25

SHOP

De keramische coating op de basis van de borstel warmt op wanneer je hem met je föhn raakt, waardoor hij sneller droogt en styled.

Alles wat je wil weten over curtain bangs (8)

Featherweight Compact Föhn T3 Föhns

Douglas, € 164,81

SHOP

Hij is licht (geen brandende biceps dus) en wordt geleverd met een luchtconcentrator voor gerichte styling.

Alles wat je wil weten over curtain bangs (9)

kokos haarolie

Douglas, € 11,09

SHOP

Is een lichte olie die een lichte glans achterlaat zonder plakkerig of vettig aan te voelen.

Meer van ELLE

Alles wat je wil weten over curtain bangs (10)

Haar

Dit zijn de grootste haartrends voor lente 2024Hailey Bieber is officieel weer brunetteBruin haar inspiratie: Onze favoriete tintenTrending 'kwallen-kapsel' zorgt voor verdeeldheid

Advertentie - Lees hieronder verder

Jawel, deze Y2K-haarstijl is weer helemaal terug Dít moet je volgens diëtisten eten voor mooi haarZo krijg je kauwgum uit je haar zónder te knippenOp déze 12 manieren krijg je glanzend haar
De beste haarstijlen met een paardenstaart Is King Kylie-roze de nieuwe kleur van het jaar?De Jennifer Aniston volume-hack voor je haarWaarom deze haar-bonnets de beste investering zijn

Advertentie - Lees hieronder verder

Alles wat je wil weten over curtain bangs (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 5477

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.